Пропускане към основното съдържание

Български красавици приключиха участието си на EuroBeachVolleyU22 (СНИМКИ)

Симона Николова и Йоана Николова приключиха участието си в Европейското първенство по плажен волейбол до 22 години. В своята Група F в Баден те инкасираха три загуби и не успяха да се класират напред към директните елиминации.

В първия си мач поставената под №22 българска двойка отстъпи пред чехкините с №11 Тереза Котласова & Даниела Ресова с 0:2 (17:21, 12:21). Николова & Николова започнаха добре срещу по-високо поставения противник, но сякаш не успяха да си повярват, че могат да постигнат нещо в този мач, допуснаха доста непредизвикани грешки и това се отрази на крайния резултат.
Симона Николова и Йоана Николова
Във втората си среща момичетата от Марица (Пловдив) се сблъскаха с мисия невъзможна – настоящите европейски шампионки в тази възрастова категория. Латвийките Тина Граудина & Анастасия Кравченока показаха класа и постигнаха убедителен успех – 2:0 (21:7, 21:9).

Така за пясъчните Лъвици сблъсъкът с австрийките Юлиа Радл & Франциска Фрийдл, които също бяха с две загуби до този момент, се оказа решаващ за класиране напред в шампионата. Българският тандем започна добре и в двата гейма, но, освен че противникът имаше като предимство подкрепата на местните фенове на централния корт, силният вятър също изигра лоша шега на нашите в ключови моменти. Австрийките успяха да запазят повече концентрация на терена и да се поздравят с победата – 2:0 (21:10, 21:18).

Този развой изпраща Трикольорките на 25-о място в крайното класиране и те си тръгват от Австрия с 24 точки за световната ранглиста.

Съдбата на мъжката двойка на България ще бъде същата, въпреки че Георги Стоянов & Димитър Калчев все още не са изиграли последния си трети мач в Група В. Вчера те отстъпиха пред датчаните Мартин Транс Хансен & Якоб Стейн Бринк с 0:2 (11:21, 16:21), а днес, след достойно представяне срещу норвежците Матиас Бернтсен & Андрес Бернтсен Мул, който е настоящ европейски шампион и до 20, и до 22 години, загубиха с 0:2 (10:21, 17:21).
С оглед и на останалите резултати в групата до този момент, дори да постигнат чиста победа в последния си мач днес срещу австрийците Мориц Фабиан Киндл & Мариан Клафингер, ще се получи въртележка, в която те ще останат на последното четвърто място по геймово съотношение.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.